Tv / bredband / telefoni

TV, bredband och telefoni

Föreningen har avtal med Telia för samtliga tre tjänster (Triple-Play). De betalas med ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Tjänsterna levereras via fiber som letts fram till fastigheten. Sista biten går via LAN-kabel fram till IT-skåpen i respektive lägenhet.

Följande ingår:

  • En digitalbox och ett basutbud av TV-kanaler. Observera att digitalboxen är knuten till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. Du får alltså inte ta den med dig om du flyttar. Digitalboxen aktiveras med en säkerhetskod som den tidigare ägaren till lägenheten ska ha lämnat kvar.
  • Abonnemang och telefonadapter som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer. Kontakta Telia för aktivering.
  • Internetanslutning med en hastighet på 250/250 Mbit per sekund. Kontakta Telia för aktivering.

Digitalboxen och allt som ingår i IT-skåpet tillhör föreningen och ska alltså vara kvar i lägenheten om du flyttar.

IT-skåp

I de flesta bostäderna finns IT-skåpet placerad i klädkammaren eller i hallen bredvid el-centralen. I IT-skåpet finns en panel med numrerade uttag, en så kallad patchpanel. I din patchpanel bestämmer du själv vilken funktion nätverksuttagen i respektive rum ska ha. När du flyttar in så är vissa uttag i sovrum, vardagsrum och kök redan aktiverade enligt information på insidan av IT-skåpet, men du kan alltså flytta och ändra fritt till andra uttag.

Felsökning och support

Kontakta Telia.