Nycklar

Nycklar

Generellt har du två nycklar till din lägenhet:

  • Nyckel till din lägenhets cylinderlås (underlås). Med den kan du även öppna entrédörr, cykel- och barnvagnsrum, sopnedkast, återvinningsrum och dörr till förrådsutrymme. Den används därmed ofta och slits med tiden. Vill du beställa fler nycklar så ska du kontakta Lås-Snabben AB, som förvaltar vårt nyckelsystem https://www.lassnabben.se/ mailadress: info@lassnabben.se
     Butik: 08-642 42 43 Jour: 08-642 42 43 Jour: 08-642 55 52
  • Nycklar hämtas ut mot uppvisande av lägenhetskontrakt, giltig nyckel och SIS-godkänd legitimation. Kontrollen görs för att säkerställa att obehöriga inte får tillgång till nycklar.
  • Nyckel till din lägenhets tillhållarlås (överlås). En god idé kan vara att byta tillhållarna när du flyttar in i din lägenhet och på så sätt få en helt ny uppsättning nycklar. 

Serviceläge

När föreningen behöver tillträde till din lägenhet och du inte är hemma, har du möjlighet att sätta cylinderlåset i serviceläge. Det gör du genom att vrida runt nyckeln ett helt varv som vanligt när du låser men istället för att dra ut nyckeln "klockan 12" fortsätter du vrida lite till tills nyckeln står "klockan 10" innan du drar ut (se bild nedan). Det möjliggör för fastighetens servicenyckel att öppna din lägenhet. Observera att du inte får låsa ditt tillhållarlås (överlås) i detta fall.

 

För frågor, kontakta styrelsen: styrelsen@brflindhagensalle.se